In Amsterdam West heeft GROW een ontwerp gemaakt voor een bovenwoning waarbij de badkamer, toegang tot woonkamer en een groot interieurmeubel in erker en bibliotheek uitgangspunt waren. Doel van de verbouwing wat het uitbundige licht uit het trappenhuis te gebruiken om de rest van de woning van extra daglicht te voorzien.

Dit heeft geresulteerd in een ontwerp dat de badkamer vrijmaakt van de doorgang naar het dakterras, wat extra ruimte en licht in het trapportaal brengt. Daarnaast worden in de woonkamer 2 grote openslaande deuren met glas gezet die het licht in gesloten en open toestand diep de woonkamer inbrengen. Naar de bibliotheek toe word een extra raam in de wand gemaakt waarachter een zitje is dat bij de boekenkast hoort. Deze kast is met een driedeling een bijzonder object in de ruimte. De kast wordt gemaakt door Paul Timmer.

Onderin komt een groot wijnrek, daarboven een horizontaal en een verticaal ingerichte kast voor boeken en display. In de erker komt een grote inbouw bank om een lichte leesplek aan de gevel te maken!

Ontwerp: Sjuul Cluitmans & Sylvia Hendriks
Interieur bouwer: Paul Timmer

 

 

 

 

3 gedachten over “Verbouwing woning Amsterdam West

Reacties zijn gesloten.